ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κοινό Ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Maxim Sokolov και του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα

ΗΜ/ΝΙΑ:

«Σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Μεταφορών, κ. Maxim Sokolov και του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Κούρκουλα, οι οποίοι είναι οι Συμπρόεδροι της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο κ. Sokolov ηγείτο δωδεκαμελούς ρωσικής αντιπροσωπείας.

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, είχε ως στόχο την από κοινού επισκόπηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, καθώς και την επισκόπηση των εξελίξεων σε διμερές και διεθνές επίπεδο, μετά την σύγκληση της ολομέλειας της τελευταίας Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2013.

Οι δύο αρχηγοί των αντιπροσωπειών αναφέρθηκαν, αναλυτικά, στη διμερή συνεργασία και ειδικότερα σε επιμέρους τομείς αυτής, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι μεταφορές, καθώς και στις προγραμματισμένες δράσεις για το έτος 2016, στο πλαίσιο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας.

Οι δύο πλευρές τόνισαν τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο λαών και το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και εξέφρασαν την από κοινού επιθυμία τους να εξευρεθούν λύσεις, παρά την τρέχουσα αρνητική διεθνή συγκυρία, ούτως ώστε οι σχέσεις να αναπτυχθούν περαιτέρω προς αμοιβαίο όφελος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική πλευρά έθεσε τις προτάσεις της, ώστε το έτος 2016 να λάβει πανηγυρικό και πολύπλευρο χαρακτήρα και να αποτελέσει την αφορμή για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η παιδεία, η επιστήμη και η τεχνολογία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η επόμενη ολομέλεια της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας να λάβει χώρα στη Μόσχα, το δεύτερο εξάμηνο του 2015».